Toilet

Voor complete badkamers, het mooiste sanitair & prachtige tegels

Stijl Badkamers

Toilet kopen bij Stijl badkamers

Een toilet is onmisbaar in iedere woning. Ondanks het feit dat toiletten voornamelijk erg praktisch zijn, kan je er tegenwoordig alle kanten mee op qua design. Toiletten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Hierdoor is het makkelijk om een model uit te zoeken dat volledig bij jouw wensen aansluit. Ga jij voor een hangtoilet, waardoor jij een ruimtelijkere sfeer creëert? Of ga jij liever voor een traditioneel, staand toilet? 

Complete toiletset

Alle onderdelen in één. Een toiletset bevat alle onderdelen die nodig zijn wanneer jij een nieuw toilet wilt installeren. 

Hangtoilet

Hangtoiletten zijn functioneel en geven ook een ruimtelijke sfeer. Een hangtoilet is gemakkelijk schoon te maken. 

Staand toilet

Een staand toilet is een praktische en klassieke variant die staand op de grond is bevestigd. 

Douchetoilet

Een douchetoilet is ideaal voor een fris en verzorgd gevoel. Door waterstralen wordt het onderlichaam gereinigd. 

Urinoirs

Een urinoir is makkelijk schoon te maken door de kleinere omvang. Ook is het hygiënischer dan een algemeen toilet. 

Bidets

Een bidet is hygiënisch en het bespaart toiletpapier. Met een bidet heb je na ieder toiletbezoek een fris gevoel. 

Stijl Badkamers

Materialen

Er zijn twee dingen waar je in ieder geval op moet letten als je een toilet aanschaf:

  • Een staand of hangend toilet
  • Een vlakspoel of diepspoel toilet


Door te kiezen voor een hangend toilet zal de ruimte optisch groter lijken. Ook is de ruimte onder het toilet makkelijker schoon te maken. Bij een hangend toilet is er een inbouwreservoir nodig. Dit is een ingebouwd apparaat, zodat het toilet kan hangen. Ook zorgt dit ervoor dat alle leidingen en afvoeren worden weggewerkt achter de wand.  

Bij een vlakspoel toilet heeft een plateau. Bij een diepspoel valt de boodschap direct onder water. Hierdoor wordt de geur minder verspreid ten opzichte van een vlakspoel. Beide hebben voor- en nadelen. Het is belangrijk om te kijken wat het beste bij jou past. 

In het toilet zit geen spoelrand waar vuil en restjes achter kunnen blijven. Een spoelrandloos toilet is extra hygiënisch en is makkelijker schoon te houden. 

Een toilet is gemiddeld 36 tot 40 centimeter breed en 60 tot 70 centimeter lang. De gemiddelde hoogte van een toilet is 39 centimeter. 

In een toilet is minimaal 60 centimeter beenruimte nodig voor het toilet. Tussen de zijkant van het toilet en de muur is minimaal 20 centimeter nodig. Bij een hangend toilet dien je er ook rekening mee houden dat het toilet een stuk naar voren komt, doordat het reservoir weggewerkt dient te worden achter de voorzetwand. 

Een toilet gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. Dit is wel afhankelijk van hoe vaak het toilet wordt gereinigd. 

Stijl Badkamers

Geef jouw toilet een make-over

Bij ons is alles mogelijk. Bij Stijl badkamers helpen wij jouw graag met het inrichten van jouw perfecte toilet. Wil jij enkel een nieuw toilet? Of ook de tegels vervangen en een nieuwe fontein? Het is natuurlijk ook mogelijk of van een staand toilet naar een hangend toilet te gaan. Hiermee creëer je een ruimtelijkere sfeer. En het is ook nog eens makkelijker schoon te maken en te houden. Wij kijken er in ieder geval naar uit om samen met jou jouw wensen werkelijkheid te maken. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u verder navigeert gaat u automatisch akkoord met cookies.